Despre noi

Suntem dedicați
sănătății tale

În momentul în care vei face cunoștință cu echipa noastră de tineri specialiști, experiența ta la dentist se va transforma într-una extrem de plăcută, adaptată la prezent. Tehnologia de ultimă generație și cele mai noi produse de pe piață ne oferă posibilitatea de a lucra cu o foarte mare precizie, pentru rezultate rapide și sigure, fără complicații.

Întrebări frecvente

Un consult standard durează în jur de 30 de minute, timp în care medicul îți va răspune la orice întrebare legată de problemele dentare sau de intervențiile viitoare.

Contactează-ne telefonic pentru o programare sau completează formularul de pe site, iar noi te vom pune în legătură cu medicul specialist de care ai nevoie, în funcție de necesitățile tale.

În timpul intervenției nu vei simți nicio durere, fiind folosită anestezia locală. Regiunea în care s-a efectuat operația poate fi tumefiată pentru câteva zile după, iar durerile de intensitate redusă remit de obicei la administrarea antialgicelor.

Indiferent de natura serviciului stomatologic pentru care te-ai prezentat la clinică, în majoritatea cazurilor este normal să simți puțină durere sau disconfort după invervenție. Totuși, dacă durerea este insuportabilă, te rugăm să ne contactezi.

Este indicat să mergi la cabinetul medicului stomatolog cel puțin o dată la 6 luni. Persoanele cu un risc mai mare de a dezvolta boli dentare precum fumătorii, diabeticii, sau cei cu predispoziții genetice, ar trebui să meargă la dentist la 3-4 luni. Este important de știut că multe dintre afecțiunile dentare și gingivale nu dau senzații de durere decât în stadiile lor foarte avansate.

Implantul dentar necesită acceași grijă ca și dinții naturali: periaj zilnic, folosirea aței dentare și a apei de gură, completate de vizite regulate la medicul dentist. Este recomandată o igienizare profesională la stomatolog o dată la 6 luni pentru a prelungi durata de viață a implantului.

Printre elementele care indică nevoia unui tratament endodontic putem menționa :

  • Durere spontană declanșată de mușcătură
  • Sensibiltate la produse alimentare fierbinți sau reci
  • Carii severe sau leziuni care duc la infecții ale dintelui

Deși te poți aștepta ca fațetele să reziste mulți ani (unii pacienți le-au avut peste 15 ani), este nerealist să crezi că acestea se vor păstra intacte pentru totdeauna. O îngrijire corespunzătoare poate garanta o durată de viață de la 10 până la 15 ani.

Ortodonția nu are limită de vârstă, însă cu cât intervenim mai rapid asupra unei probleme, cu atât avem la dispoziție mai multe opțiuni. Pe lângă îmbunătățirea aspectului fizic, ortodonția corectează anomaliile dentare, păstrează sănătatea dinților și asigură stabilitatea în timp a rezultatelor.

Molarii de minte sunt dinți nefuncționali. Periajul în zona respectivă este dificil și în general nu există spațiu pe arcadă pentru ca ei să erupă total, astfel că ei pun presiune pe dinții din față pe care îi cariază treptat. De aceea, se recomandă extracția molarilor de minte încă de la vârsta de 16 ani, pentru a preveni apariția eventualelor complicații. Există și situații când molarii de minte pot rămâne pe arcadă, mai exact atunci când au loc pentru erupție, când nu provoacă înghesuiri sau când nu sunt cariați.

  1. Primul semn al instalării parodontozei este sângerarea gingivală care apare la ușoara atingere a gingiei cu periuța de dinți. În formele mai avansate, gingia se poate retrage, diminuând stabilitatea dinților, care devin mobili. Uneori pot apărea colecții de puroi în zona afectată, iar dacă instituirea tratamentului este întârziată, se poate ajunge la pierderea dinților.