Service Details

Coroane Dentare

Coroanele dentare sunt restaurări protetice care protejează, oferă funcționalitate și estetică unui dinte care a trecut printr-un tratament dentar. În plus, acestea vor crește rezistența dintelui și îl vor proteja de alte probleme dentare. Poți avea nevoie de coroane dentare dacă ai dinții fracturați, ciobiți, sau care au suferit o traumă sau un tratament care le afectează funcționalitatea, și implicit, reprezintă o cauză de disconfort în viața de zi cu zi.

Procedura prin care sunt realizate coroanele nu implică amprentarea clasică. Eliminăm disconfortul prin utilizarea tehnologiei de ultimă generație și a celor mai bune materiale de pe piață. Lucrăm „digital”, iar acest lucru ne permite să finalizăm coroanele dentare cu cea mai mare precizie și foarte rapid, chiar într-o singură zi. Acceptăm provocarea celor mai complicate cazuri, pentru care cu siguranță vom găsi o soluție.

Beneficiile Coroanelor Dentare

Tipuri de Coroane Dentare

COROANA ZIRCONIU INTEGRAL MONOLITIC – cel mai dur material folosit în înlocuirea dintelui natural, în zone cu forțe masticatorii accentuate, nepunându-se accent pe estetică; este singura metodă de producție recomandată unui dinte artificial pentru cazurile cu bruxizm de noapte sau de zi.

COROANA ZIRCONIU CU FAȚETARE CERAMICĂ – se folosește și aici cel mai dur material pentru a înlocui dintele natural, în zone cu forțe masticatorii accentuate, dar se pune accent pe estetică, mai ales la dinții frontali; recomandat pentru cazurile fără bruxizm accentuat.

COROANA E.MAX ÎNTR-O ORĂ, AMPRENTARE DIGITALĂ CU CAMERĂ INTRA-ORALĂ – cea mai apropiată de dintele natural, atât ca duritate, cât și estetic; se recomandă în majoritatea cazurilor. Disilicatul de litiu este unul dintre cele mai inovatoare materiale folosite în medicina dentară, având proprietăți identice cu cele ale dintelui natural.

COROANA VITA TRILUXE FORTE, CERAMICĂ PRESATĂ RANFORSATĂ, ÎNTR-O ORĂ – una dintre variantele ceramicii presate, folosită în majoritatea cazurilor în care se pune accent pe estetică

COROANA VITA ENAMIC, CERAMICĂ PRESATĂ RANFORSATĂ, ÎNTR-O ORĂ – ceramică hibrid, prefabricată multicolor și cu o translucență bună, recomandată pentru zonele exclusiv estetice.

COROANA VITA SUPRINITY, CERAMICĂ PRESATĂ RANFORSATĂ CU ZIRCONIU, ÎNTR-O ORĂ – este o ceramică hibrid, cu proprietăți foarte asemanatoare cu cele ale dintele natural, având particule de zirconiu; potrivită în cazurile în care nu recomandăm zirconiu integral, dar totuși avem posibilitatea de a reda o estetică superioară.

COROANA PE IMPLANT SINGLE-LAYER SAU MULTI-LAYER (ZIRCONIU, E.MAX, EMPRESS, TRILUXE) – coroanele pe implant se pot diferenția prin două metode, dintre care una pentru zonele premergatoare masticației pronunțate sau bruxizmului, având proprietăți estetice mai puțin dezvoltate.

GHID CHIRURGICAL PENTRU IMPLANTURI – sunt realizate prin imprimare 3D din material biocompatibil, sterilizabil, de unică folosință, produse conform cerințelor fiecărui caz în parte, după o analiză computer-tomografică (CT) digitală. Acest ghid ajută la inserarea implantului într-o poziție corectă, având un avantaj deosebit față de tehnica free-hand și o predictibilitate majoră, fără riscul de a pierde implantul pe viitor din cauza inserării incorecte.

COROANA ACRILAT CABINET – dintr-un material compozit, fie copia exactă a dintelui șlefuit, fie individualizată pe caz; durata – o saptamână sau două pentru a înlocui dinții.

COROANA PROVIZORIE PRIN FREZARE CAD/CAM – dintr-un material compozit mai rezistent decât cel de la acrilat; se recomandă pentru o durată mai lungă, între 6-8 luni.

COROANA INTEGRAL CERAMICĂ PE IMPLANT, PE SUPORT DE ZIRCONIU – două elemente, în care suportul care este în contact direct cu implantul este frezat dintr-un material biocompatibil dur pentru o rezistență ridicată și formare a bontului pentru susținerea coroanei în sine, care este realizată dintr-un material mai apropiat de dintele natural ex. e.max sau ceramică presată, recomandată pentru aspect.

COROANA ÎNȘURUBATĂ PE IMPLANT – din ceramică presată, monofrezată dintr-un monobloc, cu proprietăți estetice și funcționle asemănătoare cu cele ale dintelui natural, dintr-un singur bloc; este în contact direct cu implantul și este recomandată pentru funcționalitate.

Ai întrebări?